Rubens privé
search
  • Rubens privé
  • Rubens privé
  • Rubens privé
  • Rubens privé

Rubens privé

€ 51,89

Uitgiver : Marot nv

Auteur: Büttner Nils Nora de Poorter

Co-auteur: Katlijne van der Stighelen 

Jaar van publicatie : 2015

Aantal pagina’s : 280

Aantal
Laatste items in voorraad

 

Beveiligde betaling met bank of credit kaart of overschrijving (rekening BE92 0011 9229 7223)

 

De boeken worden bij je afgeleverd in een depot, bij je thuis of op kantoor.

 

Neem contact met ons op als je meer informatie wilt over onze producten of bestelmethoden.

In het voorjaar van 2015 loopt een unieke tentoonstelling over Peter Paul Rubens als portretschilder. Rubens had naar eigen zeggen een hekel aan het schilderen van portretten. En het stond in zijn tijd niet hoog aangeschreven in de kunsttheorie. Maar toch is Rubens een van de knapste portrettisten van zijn tijd.
Zijn allermooiste en meest intieme portretten zijn ongetwijfeld de beeltenissen van zijn familie: zijn beide echtgenotes - de jong gestorven Isabella en beeldschone Helena -, zijn kinderen, zijn schoonzussen en zijn zwagers. En natuurlijk portretteerde de meester ook zichzelf.
Deze werken werden niet in opdracht maar uit liefde geschilderd en dienden voor de memorie. Voor het eerst worden deze verbluffende kunstwerken gezamenlijk getoond en wel op de plaats waar zij thuishoren: de voormalige woning van Rubens in Antwerpen. 
De tentoonstelling is samengesteld door internationale Rubensspecialisten en laat een vijftigtal schilderijen en tekeningen zien, uit topmusea, waaronder de Uffizi in Florence, het British Museum in Londen, het Musée du Louvre in Parijs, de Hermitage in Sint-Petersburg, en de collecties van de Prins van Liechtenstein en de Engelse koningin.

1 Item